Kunst van bekende Bergenaren levert mooi bedrag op

Wim van Poppelen en Piet Withagen tijdens het maken van hun kunstwerken, samen met respectievelijk Sjoerd van den Boom en Annemarieke van Peppen. Het 'fotomodel' dat Vincent van Gogh voorstelt in het kunstwerk van Piet is Martijn de Rooij. (tekst en foto's: Hans-Jorg van Broekhoven)

BERGEN OP ZOOM – Afgelopen vrijdag vond de kunstveiling plaats die RotaryClub BoZ-Noord organiseerde voor het goede doel. Een aantal bekende Bergenaren maakte samen met een kunstenaar een werk, dat werd geveild voor de Flor van Putte stichting in Ossendrecht en de Eye Care Foundation in Nepal.

Uiteindelijk wist veilingmeester Gerlof Jorritsma de opbrengst van de werken op te drijven tot 7.752 euro. Er werd royaal geboden, meldt de organisatie, en de sfeer in Den Enghel zat er goed in. Van de 23 verkochte items waren er vier die het meeste opbrachten: het schilderij dat Wim van Poppelen maakte met Sjoerd van den boom, de fotocollage van Piet Withagen en Annemarieke van Peppen, de olifant die Connie Zagers samen met IWAZ creëerde, en de 'Allegorie van Goed en Kwaad: een fotomontage van Yvonne Kammeijer, Ed Vreman en Nick Franken.

Mooi resultaat

Eigenlijk zou die avond tevens een Lamborghini-zonnepaneel worden geveild maar dat kon niet doorgaan omdat het beschadigd was geraakt. Wel gaven de kunstenaars Sjoerd van den Boom, Karin van de Looij, Irene Weug en Peter Franssen aan af te zien van hun onkostenvergoeding, waardoor de opbrengst weer toenam. Rotary Bergen op Zoom-Noord deed zelf ook nog een serieuze duit in het zakje, waardoor aan het eind van de avond 10.500 euro aan de goede doelen uitgereikt is.

Zowel de organisatoren als de gasten en deelnemers kijken terug op een geslaagde avond. De sfeer was goed, de opbrengst ook en zowel de makers als de begeleidende kunstenaars zijn zeer positief over het resultaat. De kans is groot dat er een vervolg komt.