Kunstwerk Halsterseweg nu al volop beklad

BERGEN OP ZOOM – We werden vanuit allerlei richtingen getipt zaterdagmorgen. De VVD, het CDA maar ook lezers stuurden ons foto's en wezen op het feit dat 'Tussenstop', het kunstwerk aan de Halsterseweg, al volop beklad is met graffiti.

Menigeen vreesde er al voor dat het niet lang zou duren en dat vermoeden kwam dus uit. Het CDA heeft inmiddels aagekondigd er vragen over te gaan stellen aan het college. Op Facebook schrijft de partij: "Nog niet officieel onthuld (net als het fietstunneltje bij het station) en het maagdelijke witte kunstwerk Tussenstop is alweer volgekalkt met graffiti."

De partij wil van het college weten of het kunstwerk goed reinigbaar is en vraagt zich af in hoeverre het een slim plan is is eenzelfde scherm langs een groot deel van de randweg te plaatsen. Daar komt geheid ook volop graffiti op te staan immers. Hun bericht eindigt met: "De schanskorf is nog nooit ten prooi gevallen aan graffitispuiters. Makkelijk om achteraf te zeggen maar we doen het toch: het was te verwachten!"

Foto 1: Niels Proost / Overige foto's: CDA Bergen op Zoom