VVD wil 1000 euro tipgeld inzake bekladding kunstwerk

BERGEN OP ZOOM –  Een opmerkelijke brief van VVD'er Barry Jacobs. Hij roept het college op 1000 euro beschikbaar te stellen voor de tip die leidt tot het aanhouden van de bekladders van 'Tussenstop', het kunstwerk aan de Halsterseweg.

De VVD is hogelijk verbaasd over het feit dat nogal wat mensen zeggen niet op te kijken van het feit dat het kunstwerk nu al geschandaliseerd werd. Lijsttrekker Jacobs schrijft: “Als je de reacties op de berichtgeving in de media leest, dan geven veel reageerders, waaronder de fractie van het CDA, aan dat dit wel te verwachten viel en sommigen lijken het zelfs normaal te vinden. Laten we duidelijk zijn, de fractie van de VVD vindt het bekladden van andermans eigendom verre van normaal.” Zijn partij vindt wat er is gebeurt zelfs een belediging, gericht aan de mensen die betrokken waren bij de totstandkoming. Daar rekent Jacobs de buurtbewoners ook toe. Het kunstwerk is immers in samenspraak met hen uitgezocht.

Alles op alles

De lijsttrekker spreekt namens zijn fractie steun uit richting het college en de gemeente in het achterhalen van de daders. Hij vindt dat er alles aan gedaan moet worden om herhaling te voorkomen. Wat de VVD betreft trekt de gemeente zo snel mogelijk geld uit voor camerabewaking. Bovendien roept Jacobs het college op de zoektocht naar de daders meer kans van slagen te geven door 1000 euro tipgeld uit te loven.