Lambertijnenhof was voor één dag militaire basis

INGEZONDEN MEDEDELING (bewerkt door de redactie)

BERGEN OP ZOOM – Op woensdag 21 juni werd zorgwijk Lambertijnenhof, onderdeel van S&L Zorg, voor één dag een militaire basis. Instructeurs van de Landmacht, Luchtmacht en de Marine kwamen helemaal uit Soesterberg en verzorgden een complete dag voor de cliënten.


Om 09.30 uur werd de dag geopend voor het Ontmoetingscentrum op het terrein. De vlag van S&L Zorg werd neergelaten en de vlag van Defensie werd gehesen, daarmee was Lambertijnenhof voor één dag veranderd in een echte militaire basis.

Overkapping gebouwd

Gedurende de dag waren er meerdere activiteiten voor de cliënten. Zo gingen de militairen wandelen met (rolstoelgebonden) cliënten en bouwden ze een overkapping in de tuin voor de cliënten van woonlocatie Diepenbrocklaan. Ook waren verschillende voertuigen te bekijken, mocht er meegereden worden, kon je op de foto met een militair en was er een film te zien. Aan het einde van de dag werd gezamenlijk gegeten en de dag werd weer afgesloten door het neerlaten van de vlag van Defensie en het hijsen van de S&L Zorg vlag. Het was zeer indrukwekkend, vonden de cliënten van de zorginstelling.

Foto's: S&L Zorg