Lampionnenoptocht voor Sint Maarten en 11-11 viering

INGEZONDEN MEDEDELING

HALSTEREN – Op 11 november wordt al jaren het Sint Maarten feest gevierd. Deze heilige is ook nauw verbonden met Halsteren. Hij staat in het voormalige gemeentewapen, de St. Martinuskerk is naar hem vernoemd en er zijn diverse verwijzingen binnen het dorp naar hem.

Op 11 november begint tevens het nieuwe carnavalseizoen en het getal 11 is al van oudsher het getal van de zotten en dwazen. Om die reden start het carnavalseizoen op d'n elfde van d'n elfde. Meestal worden de 11-11 vieringen, vanwege het late tijdstip, alleen door volwassenen bezocht. In Halsteren betrekken ze er ook de jonge inwonertjes bij.

Net als voorgaande jaren zal de Stichting Alterse Carnaval, speciaal voor de kinderen, beide feesten weer combineren op 11 november. Dit wordt gedaan in de vorm van een Lampionnenoptocht die zal starten bij de St. Maartenschool op het Sint Maartenplein en die zal eindigen bij 'De Spinool' op het Burg. Mastboomplein te Halsteren. Verzamelen is om 18:44 uur.

Alle kinderen uit Halsteren worden van harte uitgenodigd om mee te doen aan de lampionnenoptocht, en krijgen na afloop allemaal nog een verrassing. Je kunt je eigen lampion meebrengen, maar lampionnen zijn ook op de avond zelf te koop voor 2 euro.

Meer weten? Kijk op de website of Facebookpagina van Stichting Alterse Carnaval.