Landelijke Rijvereniging Prins Auvergne draagt bij aan de toren op Fort de Roovere

In 2015 stond het Pompejus team ook op het concours hippique om zich te presenteren. (foto: Hans-Jorg van Broekhoven/Pompejus)

HALSTEREN – In het Hemelvaart weekend van 5, 6 en 7 mei oirganiseert LR Prins Auvergne weer hun jaarlijkse Concours Hippique Halsteren. Voor de vijfde keer doen ze dat op Fort de Roovere, een locatie die ze inmiddels na aan het hart ligt. Daarom willen ze er dit jaar ook een financiële bijdrage zien te realiseren voor de bouw van de Pompejus toren.

De uiteindelijke bijdrage die de rijvereniging doet aan het crowdfunding-project van de toren, gaat afhangen van hoe goed de ruiters springen tijdens die drie dagen. Zo blijft er een spannend element zitten in de bekendmaking van het bedrag. Ieder foutloos gesprongen parcours brengt 15 euro in het laatje voor de realisatie van de toren, een creatie van Ro&Ad Architecten. Zij bedachten ook de veelgeprezen Mozesbrug die aan het fort ligt.

Vorig jaar is tevens de Pompejus Bokaal geïntroduceerd, een wisseltrofee voor de categorie 'jachtspringen'. Die zal natuurlijk dit jaar opnieuw worden overhandigd aan een ruiter. De banden tussen de rijvereniging en de toren worden alsmaar nauwer.