Leerlingen De Borghoek namen een kijkje bij autoschadeherstellers

BERGEN OP ZOOM – De Borghoek is één van de scholen die het nieuwe onderwijssysteem heeft omarmd waarin prakijkvoorbeelden en gecombineerde vakgebieden een hoofdrol spelen. Daarom gingen vrijdagmiddag de groepen 6 en 7 een kijkje nemen bij twee Bergse autoschadebedrijven. Ze vonden het machtig interessant.

Borghoek-leraar Henny Kramer vertelde dat groep 7 naar ABS Autoherstel Hoppenbrouwers ging. Op de fiets, want dat kan met die leeftijdsgroep al. De 6e-groepers gingen naar Carrosserie Touw, dat is te voet te doen vanuit school. Daar kregen ze een rondleiding van onder meer eigenaar Daan Touw.

Die vertelde vol enthousiasme over wat er in de werkplaatsen zoal gebeurd, over auto's met al snel 15.000 euro schade, over het opsparen van bijvoorbeeld kapotte deuren en onderdelen voor de ijzerboer en natuurlijk over wat er allemaal bij komt kijken om een auto weer helemaal op orde en veilig te krijgen. Hij liet ook de werkplaats zien waar de brandweerauto's worden gebouwd, een ander specialisme van zijn bedrijf. De kids keken en luisterden oprecht geïnteresseerd mee. Ze ontdekten er veel nieuwe dingen, waaronder dat het óók een vak voor meisjes kan zijn.

Nieuwe onderwijsbenadering

Onder de noemer ‘Talent op de Brabantse Wal’ werd pas een nieuwe benadering van onderwijs gepresenteerd. Een vijftal Bergse basisscholen, waaronder De Borghoek, is een samenwerkingsverband aangegaan met een flink aantal Bergse bedrijven. Het project is opgezet samen met TechniekTalent.nu en een aantal Bergse ondernemers die de waarde inzien van jonge mensen op de praktijk voorbereiden. Op school en soms op bezoek bij bedrijven moeten verschillende vakken -Techniek en Wetenschap horen daar voortaan bij- meer in elkaar overlopen, tot de verbeelding spreken en helpen bij het ontdekken van talenten van kinderen. In dat kader waren ook deze bezoeken gepland. Met succes zo te zien, de kids vonden het spannend.

Meer foto's zien? Klik hier!