Leerlingen De Grebbe maken hun wijk groen

BERGEN OP ZOOM – De groepen 7 van basisschool De Grebbe plantten woensdag 14 maart nieuwe bomen aan de Lorkstraat in het kader van de Nationale Boomfeestdag. De jonge aanplant moet de wijk weer een beetje groener maken. Ze kregen er hulp bij van wethouder Patrick van der Velden.

Gemeente Bergen op Zoom sluit jaarlijks aan bij de landelijke actie om de aandacht voor biodiversiteit te vergroten en zo een buurt te betrekken bij de eigen omgeving. Maar voordat het tot planten van de bomen kwam was er voor de leerlingen een gastles over bomen en waarom die zo belangrijk zijn. Natuurgidsen van Natuurpodium Brabantse Wal gingen met de leerlingen hierover in gesprek.

Tijdscapsule

Na die les trokken de klassen er op uit, ‘gewapend’ met stethoscopen, meetlinten en zoekkaarten. Er werd zelfs een tijdscapsule geplaatst namens de leerlingen en ze plantten amberbomen met daaronder wat sierstruiken aan de rand van het Piuspark.

Dit jaar vond de 62ste editie plaats van de Nationale Boomfeestdag. Binnen alle deelnemende gemeenten gingen in totaal zo’n 100.000 leerlingen op pad om bomen te planten. Ze hebben gezamenlijk ongeveer 200.000 bomen weggezet, wat gelijk staat aan ongeveer 40 voetbalvelden.

Foto's: Natuurpodium Brabantse Wal