Lijst Linssen over 11-11: Waar waren de toiletvoorzieningen?

BERGEN OP ZOOM – Over de rommel op straat na de 11-11 viering van afgelopen weekend is alles wel gezegd, vindt ook Lijst Linssen. De partij maakt zich drukker over het ontbreken van openbare toiletvoorzieningen.

Raadslid Meino Dam en duoraadslid Maikel de Bekker schrijven in een brief aan het college dat ze geen behoefte meer voelen de ‘zwarte piet aan te wijzen’ inzake de rommel die nog twee dagen op straat lag. Dat hebben andere partijen al genoeg gedaan, stellen ze vast. Wél willen ze een ander ‘nijpend probleem’ aan de kaak stellen. Er waren immers geen plaszuilen weggezet, met als gevolg dat er tegen heel wat gevels is geürineerd. Ze gebruiken hun schrijven meteen als oproep om ook eens voor vrouwen iets te realiseren tijdens evenementen als dit, in de vorm van toiletwagens. Van het college wil de fractie weten waarom er geen plaszuilen stonden. Daarnaast roept Lijst Linssen op eens serieus te gaan bekijken of er voortaan ook voor dames de nodige voorzieningen kunnen komen.

Toch nog even…

Helemáál niet bemoeien met de discussie over de achtergebleven rotzooi lukt de briefschrijvers niet. Ze doen een suggestie: Verstrek containers waar ondernemers en bezoekers van de stad hun lege bekers in kunnen gooien en laat die de ochtend erop legen door Saver. De partij hoopt dat dit scenario ook eens met de binnenstadondernemers besproken wordt door de gemeente.

Afbeelding: Pixabay/WikimediaImages