Lijst Linssen vraagt College van B&W om opheldering over Ravelijn

Op dit moment blijkt de gemeente niet over voldoende budgetten te beschikken om het Ravelijn verder op te knappen en te onderhouden. Er wordt gewacht op een subsidie die er waarschijnlijk pas na de zomer is. Dat kwam aan het licht door een brief van Lijst Linssen aan het college.

Met de subsidieregeling voor Landschappen van Allure zou ook het Ravelijn opgeknapt worden. Onderdeel van dat project was de tweede brug, die ook al heel wat stof deed opwaaien. Bomen werden gekapt, er werden toiletten en een soort bar in de vestingwal gerealiseerd, de grachtmuren werden gerestaureerd. En toen viel het stil. Dat vindt Lijst Linssen raar en ongewenst.

Poort gesloten

In een brief van Toine van Steenpaal en Sander Siebelink beschrijft de partij die verbazing: “In een tijd dat we er alles aan doen om onze binnenstad aantrekkelijk te maken, blijft de poort van het Ravelijn gesloten”, verwijt Lijst Linssen het college. Volgens het schrijven ligt het binnenterrein overhoop en is de bestrating grotendeels nog niet aangelegd. De zijkanten van de kiosk zijn niet op orde en het onkruid teelt wierig op de aarden wallen, wat het fort een slordig aanzicht geeft, zo eindigt de lijst met klachten. Toch zal de partij voorlopig geduld moeten hebben. Pas als de provincie met geld over de brug komt, kan er weer worden gebouwd.