Lijst Linssen wil dat gemeente doorpakt in sluiting dekmantels

BERGEN OP ZOOM – Onlangs werd bekend dat de burgemeester een theehuis aan de Prins Bernardlaan voor zes maanden sluit, wegens het overtreden van de Opiumwet. Lijst Linssen zou graag zien dat dekmantels sneller en vaker worden aangepakt.

De behoorlijke hoeveelheid softdrugs in het theehuis werd in april al ontdekt. Toch kon burgemeester Frank Petter, mede door een onlangs door de raad vastgestelde verordening, nu pas tot sluiting ervan overgaan. Het pand mag vanaf januari een half jaar niet meer worden betreden. Namens Lijst Linssen laten duoraadslid Camiel van der Meeren en raadslid Sander Siebelink weten blij te zijn met het handelen van Petter. Ze hebben echter ook een ‘maar’… Hun fractie vindt dat er nog te weinig gebruikt wordt gemaakt van de controlerende bevoegdheden.

Strenger op vergunningen

Wat Van der Meeren en Siebelink betreft, was er veel eerder opgetreden. Namens hun partij roepen ze de burgemeester op om voortaan door te pakken en de controle van dekmantels te intensiveren. Dit in samenwerking met politie, belastingdienst en andere partners in de aanpak van georganiseerde criminaliteit. Volgens Lijst Linssen worden vergunningen voor bedrijven die als dekmantel dienen voor illegale praktijken veel te makkelijk afgegeven. Dat moet ook anders. Nu de raad met die nieuwe verordening heeft ingestemd, wordt het bovendien eenvoudiger om criminele invloed in bepaalde bedrijfsbranches aan te pakken. Van het college wil de fractie weten of dat ook gaat gebeuren.

Stockfoto: Pixabay/Adriano Gadini