Lijst Linssen wil uitkijktoren op Waterschans

BERGEN OP ZOOM – Duoraadslid Toine van Steenpaal heeft duidelijk iets met de Bergse Waterschans. Eerder maakte hij zich sterk voor de terugkeer van de historische vloeddeur en nu roept hij, samen met zijn fractie, de gemeente op om te kijken naar het plaatsen van een uitkijktoren, zodat bezoekers meer kunnen zien van het gerestaureerde gebied en omgeving.

“Lijst Linssen is trots op de realisering van de waterschans, een nieuwe parel die toegevoegd is met betrekking op ons roemruchte verleden als vestingstad”, schrijven Van Steenpaal en raadslid Sander Siebelink aan het college. Toch mist er nog iets, vindt de partij. En dat zouden andere bezoekers van het gebied ook al hebben aangegeven. De unieke vorm van de Waterschans wordt niet echt zichtbaar als je er wandelt of fietst en dat is jammer.

Betaalbaar

Door het plaatsen van een toren die past bij dit unieke vestingwerk, zou wél duidelijk worden hoe bijzonder dit voormalige verdedigingswerk is, vindt Lijst Linssen. In hun brief pleiten Van Steenpaal en Siebelink daarom voor een toren. Niet meteen een uniek, lang en kostbaar project zoals Pompejus op Fort de Roovere, maar een betaalbare oplossing die toch past bij het historische karakter van de Waterschans. De fractie vraagt het college hier eens over na te denken en met een voorstel te komen.