Linssen woest over vertraging containerterminial

BERGEN OP ZOOM – Raadlid Ton Linssen is woest over de verlening van de huurovereenkomst van de tijdelijke containerterminal aan de Vierlinghweg. Oorspronkelijk zou het contract in juni aflopen. "Via de achterkant van een bierviltje worden we als raad geinformeerd", zo spreekt hij tijdens de raadscommissie. De raadsleden zijn vorige week door het college per brief op de hoogte gesteld over de vertraging van de aanleg van de nieuwe containerterminal die drie jaar langer zal duren. Dit om de MCT-containerterminal groter en toekomstbestendiger ter maken. 

"Ik heb hele grote moeite met de manier zoals dit aangevlogen is", zo stelt het raadslid. Linssen vreest voor schadeclaims van omwonenden, zoals de eigenaren van nieuwe huizen aan de Nieuwe Kaai. Hij stelt zelfs dat zowel transportonderneming Mepavex als de gemeente de werkelijkheid anders voorstellen dan deze is: "De maximale groei zat al in het originele plan."

Coördinatiebesluit

Wethouder Jacobs reageert, dat in april het coördinatiebesluit besproken wordt waarin de vertraging van de nieuwbouw van de Buitenhaven verder wordt toegelicht. "Ik begrijp dat er emotie bij komt kijken. En het is ook een dilemma. We hebben een bestemmingsplantraject gevolgd en tijdens de ontwikkeling wordt duidelijk dat de containerterminal groter moet." Het is een majeur dossier. "Het gaat om duurzaamheid, om economische groei en om werkgelegenheid." 

Niet uit de weg gaan

Jacobs zegt 'de discussie absoluut niet uit de weg te willen gaan' en belooft dat er -zonodig- een formatiebijeenkomst voor omwonenden gehouden zal worden. Verder wordt de brief die de raadsleden onlangs hebben ontvangen als bespreekstuk geagendeerd bij de beeldvormingscommissie van april.