Lintje voor Bergenaar Frans van der Meeren

BERGEN OP ZOOM – Zaterdagmiddag is voor Frans van der Meeren een jubileumviering van Stichting Veteranen Ontmoeting Centrum nog veel feestelijker verlopen dan hij vooraf kon vermoeden. Hij werd er benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Frans van der Meeren is geboren op 1 september 1925 in Bergen op Zoom. Hij is dus onder meer oprichter van Stichting Veteranen Ontmoeting Centrum (SVOC) en dat gezelschap vierde zaterdagmiddag het tienjarig bestaan. Tijdens een gezellig samenzijn in ’t Zwijnshoofd werd daarom het woord tot hem gericht door de SVOC-voorzitter, waarna burgemeester Frank Petter ook nog wat wilde zeggen.

De burgervader vertelde dat de onderscheiding die hij bij de heer Van der Meeren mocht opspelden vanwege meerdere verdiensten is toegekend. Frans is al 25 jaar secretaris bij de landelijke Vereniging van Oud-Strijders van de Koninklijke Nederlandse Brigade Prinses Irene, en dus oprichter en bestuurslid van het SVOC.

Medemens

Maar er is meer dat leidde tot deze erkenning. Samen met zijn echtgenote heeft Van der Meer dertig jaar lang bedevaarten georganiseerd voor bisdom Breda, van 1965 tot 1995. Hij was in de jaren ’60 actief bij het Rode Kruis als stand-by ambulance in Bergen op Zoom en van 1970 tot 1990 deed hij hetzelfde maar dan op de snelweg naar Zeeland. Daarnaast vond hij zelfs nog tijd om actief te zijn voor de katholieke EHBO vereniging en club- en buurthuiswerk. De burgemeester roemde het feit dat Frans, zowel na als naast zijn werkzame leven, de tijd en energie wist vrij te maken voor zo veel op de medemens gerichte activiteiten.