Lintje voor SPADO-man in hart en nieren Rinus Knopjes

BERGEN OP ZOOM – Zaterdagmiddag heeft burgemeester Frank Petter een bezoek gebracht aan SPADO, als afgezant van de Koning. Hij heeft Rinus Knopjes er onderscheiden tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Rinus is al sinds 1963 lid van de sportclub en heeft onvoorstelbaar veel gedaan. SPADO had maar liefst vijf pagina's nodig om dat enigszins te kunnen beschrijven. Voor hemzelf was het een complete verrassing. Het vond plaats tijdens de clubkampioenschappen, die daarvoor even stil gelegd werden.

Burgemeester Petter sprak met lovende en warme woorden over de indrukwekkende hoeveelheid activiteiten van Rinus. Ook nam de burgervader een moment om Rinus' vrouw te gedenken, die hem in 2013 ontviel. Petter zei zeker te weten dat ze er vandaag bij was en wees naar de prachtige regenboog in de lucht, die het moment extra glans gaf. Rinus zelf gaf aan in zijn dankwoord het een enorme eer te vinden en trots te zijn dat anderen blijkbaar vonden dat hij dit heeft verdiend.

Beschrijven wat de trouwe clubman in 53 jaar allemaal voor SPADO heeft gedaan is bijna onmogelijk. Hij heeft als trainer veel jeugd onder zijn hoede gehad, is even bestuurslid geweest maar voelde zich op het veld beter thuis, en behaalde met hoogspringen zelf de nodige successen. Rinus heeft in die tak van sport ook veel mensen het nodige bijgebracht. Hij traint nog alttijd overigens en begeleidt atleten ook tijdens wedtstrijden. Daarom is hij tevens sportmasseur geworden, zodat hij nog meer voor de sporters kon betekenen. De club kon en kan ook altijd een beroep op hem doen als er klussen te klaren zijn of hulp nodig is, bijvoorbeeld in de kantine. Mede daarom is hij in 2013 al uitgeroepen tot erelid van SPADO.

Ook elders actief

Naast de waslijst aan verdiensten voor SPADO heeft Rinus tevens voor veel andere clubs het nodige betekend. Hij was 10 jaar voorzitter, scheidsrechter, trainer en coach van volleybalvereniging TOBEC en lid van de scheidsrechterscommissie NEVOBO. Hij was jarenlang actief als masseur bij vele sportevenementen en activiteiten t.b.v. goede doelen, waaronder 10 jaar als masseur en chauffeur voor Roparunteam 14 In ’t Uur. Tevens was Rinus ruim 13 jaar bestuurslid van twee verenigingen van huiseigenaren van wooncomplex Reigershorst en vier jaar voorzitter geweest van de activiteitencommissie.