Man aangehouden na huiselijk geweld tegen moeder en kind

BERGEN OP ZOOM – Zaterdagavond is een 29-jarige man uit Hoofddorp aangehouden vanwege huiselijk geweld. Hij wordt verdacht van mishandeling van zijn vriendin en haar kind. Buren hoorden onder meer geschreeuw en gehuil, waarna ze de politie inseinden.

Volgens het politiebericht vond het geweld plaats in een flatwoning in de buurt de wijk Het Glacis. De meldkamer krieeg omstreeks 19.25 uur van bezorgde buren door dat het er hardhandig aan toe ging in de woning naast hen. Toen agenten bij de woning arriveerden hoorden zij een kind hartverscheurend huilen.

Binnen troffen zij het slachtoffer en haar vijfjarige zoontje aan in de woonkamer, omringd door kapotgeslagen spullen. De dader was ook nog in huis en bleek zich verstopt te hebben in een kledingkast. Hij is natuurlijk aangehouden.

Onder invloed

Op het politiebureau is de Hoofddorpenaar door een GGD-arts nagekeken en er werd een ademanalyse afgenomen. Daaruit bleek dat hij flink had gedronken (= 510 ug/l). Vermoedelijk had de man tevens anabolen steroïden gebruikt. De verdachte heeft inmiddels een verklaring afgelegd maar zit nog vast. De zaak wordt voorgelegd aan de officier van justitie.

Bron: Politie.nl / Stockfoto: Tumisu / Pixabay