Man moedwillig van zijn fiets gereden

Foto: PixabayBERGEN OP ZOOM  – Zaterdagavond is een 18-jarige jongen uit Bergen op Zoom in zijn woning aangehouden. Hij wordt ervan verdacht met zijn auto opzettelijk een man van zijn fiets te hebben gereden. Dat heeft de politie vandaag bekend gemaakt.

Het 21-jarige slachtoffer rijdt die middag op zijn fiets op de Langs de Lijn als hij een auto zijn richting op ziet rijden met daarin een 5-tal personen. Nadat de auto hem gepasseerd is, keert de bestuurder het voertuig, accelereert en gaat achter de fietser aan. Het slachtoffer vermoedt dat de bestuurder het op hem gemunt heeft en racet hard weg. Op zijn pad ziet hij een boom en duikt daar achter weg. Net op tijd, want de auto raakt met de voorkant de linkerkant van zijn fiets. Door de klap valt de jongen op de grond, herpakt zich en rent weg naar de hoofdingang van een nabijgelegen pand. Twee getuigen vangen hem op en bellen de politie.

Oude ruzie mogelijke oorzaak

De inzittenden van de auto zijn echter nog niet klaar met hem. Zij pakken zijn fiets op en gooien deze in een nabijgelegen sloot. Na deze daad rijden ze weg. Het slachtoffer heeft de bestuurder en één van de inzittende herkend en denkt dat een ruzie die in februari heeft plaatsgevonden de aanleiding is van dit incident. Hij heeft aangifte gedaan van poging zware mishandeling c.q. doodslag. Van de twee getuigen is een verklaring afgenomen. De verdachte is ’s avonds in zijn woning aangehouden en meegenomen naar een politiecellencomplex. Daar is hij voorgeleid aan de hulpofficier van justitie en zit nog vast.

Bron: Politie.nl