Markiezenhof wordt onderdeel van Google Art Project

BERGEN OP ZOOM – Het Markiezenhof is vanaf 21 januari digitaal te bezoeken dankzij Google Art Project. Deze online service maakt het mogelijk om musea en galeries van binnen te bekijken vanaf een computer, tablet of smartphone. Ze zijn bij het stadspaleis niet bang dat het minder publiek gaat opleveren, integendeel zelfs.

De zoekgigant benaderde het Markiezenhof zelf en natuurlijk werd er positief op gereageerd. Daarna zijn van de mooiste ruimten en binnenplaatsen opnames gemaakt met een trolley, een soort karretje met 360 graden camera’s erop. Deze zijn daarna nog verbeterd met afbeeldingen van hoge kwaliteit en details over de collectie van het museum, waardoor het mogelijk is om in te zoomen op bijvoorbeeld de Christoffelschouw of het bekende miniatuurschilderij van de Grote Markt in 1580 door Hans Bol.

Online visitekaartje

Medewerker communicatie Kenny de Vilder vertelt: “Het was een mooie kans voor ons om mee te doen met het Google Art Project. Bezoekers uit binnen- en buitenland kunnen een groot deel van ons museum en de collectie nu thuis bekijken. Google heeft prachtig vastgelegd wat het museum te bieden heeft, dat nodigt enorm uit om zelf eens te gaan kijken op de locatie. Daarnaast zorgen we hier ook mee dat het rijke verleden van Bergen op zoom internationaal meer bekendheid krijgt”.

Kenny is niet bang dat mensen nu niet meer langskomen: “Juist niet! We hebben tal van tijdelijke evenementen en tentoonstellingen, die niet zijn vastgelegd door Google omdat zij alleen de vaste collectie en het gebouw in beeld hebben gebracht. Daarnaast zien de ruimten en objecten er prachtig uit vanaf je beeldscherm, maar als je er zelf voor staat, zijn ze toch nog veel mooier. De sfeer en het gevoel van een offline museumbezoek, dat kan je alleen maar zelf ervaren”.  

Via deze link is het Markiezenhof online te bezoeken.

Afbeelding: het schilderij van Willem Bol, dat ook in de online tour is te vinden