Meerdere evenementen tegelijk vindt gemeente geen probleem

BERGEN OP ZOOM – In juni schreef de PvdA het college aan over het feit dat in het derde weekend van september drie evenementen tegelijk plaatsvinden, die bezoekers van elkaar zouden afsnoepen. In een reactie laat de burgemeester weten dat de gemeente hier anders over denkt.

Het gaat in de brief van de PvdA om de Halsterse braderie, Bergen op Zicht en de Brabant Stoet. Met name van die laatste wordt verwacht dat het een grote publiekstrekker wordt, met ook bezoekers van ver buiten de regio. Een andere doelgroep dan Bergen op Zicht, laat burgervader Frank Petter weten. De gemeente verwacht dat daar met name Bergenaren op af komen. De braderie trekt ook zeker mensen uit de regio, geeft de bestuurder toe, en daarom is samenwerking tussen de organisatie wenselijk maar het wordt niet afgedwongen.

Juist meer bezoekers

Petter draait in zijn antwoord de vraagstelling om, als het gaat om de vermeende last die de evenementen van elkaar zouden kunnen hebben. “Waarop baseert men zich als gezegd wordt dat dit het geval is?”, valt te lezen. Hij beweert zelfs het tegendeel. Het zou ook een kruisbestuiving kunnen opleveren. Van alle extra bezoekers die de gemeente ontvangt in dat weekend, gaat een deel mogelijk meerdere activiteiten bezoeken. In het nieuwe evenementenbeleid waaraan de gemeente nu werkt wordt samenwerking tussen organisatoren overigens wel een speerpunt, meldt de brief.