Negen hennepkwekerijen in de regio geruimd waaronder vier in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM / DE MARKIEZATEN – Dinsdag heeft de politie weer eens een hennepruimdag gehouden in de regio. De score was in Bergen op Zoom het hoogst, in ieder geval qua locaties.

In totaal zijn er op negen adressen in het district de Markiezaten hennepkwekerijen geruimd. In Sint Willebrord werden 217 jonge hennepplanten aangetroffen en in Sprundel 108. In Roosendaal troffen agenten op twee adressen respectievelijk 282 en 393 aan. Er werd bovendien een hennepdrogerij ontdekt. Bergen op Zoom spande de kroon met maar liefst vier adressen waar 144, 134, 183 en 136 planten in beslag zijn genomen. Ook kweekmaterialen zijn afgevoerd en alles is inmiddels vernietigd.

Bij de meeste locaties bleek dat de elektriciteit van diefstal afkomstig was. Deze panden zijn afgesloten van het energienetwerk. Om weer aangesloten te kunnen worden, zullen de verdachten eerst de rekening van het energiebedrijf moeten voldoen. De aanwezige personen werden meteen aangehouden en verhoord. Andere verdachten zullen zich op een later tijdstip moeten verantwoorden.

Bron en foto: Politieteam Bergen op Zoom