Nieuwe appartementen aan Zuiderdreef – Strandkrab

INGEZONDEN MEDEDELING (bewerkt door de redactie)

BERGEN OP ZOOM – Wethouder Patrick van der Velden heeft vanmiddag namens de gemeente Bergen op zoom zijn handtekening gezet onder de koopovereenkomst met Maas Jacobs Vastgoed bv voor een bouwperceel op de hoek Zuiderdreef-Strandkrab. Op dit perceel, centraal gelegen in de Markiezaten, worden 33 huurappartementen gerealiseerd.

De appartementen zijn ca 75m2 in omvang en worden straks verhuurd voor ongeveer 850 euro per maand. Het gebouwontwerp telt zes woonlagen, met op de begane grond drie appartementen direct aan het water van ‘De Krabbenkreek’. Alle appartementen krijgen een eigen inpandige berging en zowel bewoners als bezoekers kunnen hun auto op een naastgelegen parkeerterrein parkeren. Het gebouw wordt extra duurzaam uitgevoerd, waarbij onder meer gebruik wordt gemaakt van bodemwarmte.

Zo min mogelijke overlast

Omwonenden hebben vorige week tijdens een informatiebijeenkomst al kennis kunnen nemen van het beoogde bouwplan. De bouwwerkzaamheden starten in het voorjaar van 2019, waarbij de projectontwikkelaar en bouwers de overlast voor omwonenden zo veel mogelijk proberen te beperken. Naar verwachting is het gebouw eind 2020 af.

Foto: Gemeente Bergen op Zoom (Facebook)