Nieuwe banen voor de regio: Amerikaans bedrijf FineLine Technology vestigt zich in Halsteren

BERGEN OP ZOOM / HALSTEREN – Wethouder Ad Coppens presenteerde tijdens de wekelijkse persconferentie goed nieuws. Het Amerikaanse FineLine Technology gaat zich nog in juli in Halsteren vestigen, wil kort daarna operationeel zijn en wordt hier een werkgever die de regio 75 tot 100 banen op gaat leveren.

De directie van de internationale speler heeft onlangs besloten zich te gaan vestigen op bedrijventerrein Oude Molen, in het pand waar nu Paper Art nog huist. Dat bedrijf verkast naar een andere locatie op hetzelfde terrein. De logistieke ligging van de regio was een belangrijke reden voor deze keuze, aldus de wethouder. En als tweede reden geeft hij op: "Er zijn hier veel mensen beschikbaar die aan de bak willen."

FineLine Technology heeft vestigingen in de States, Canada, China en Hong Kong. Nu willen de Amerikanen ook de Europese markt gaan veroveren met hun tickets, labels, tags en bedrukte verpakkingen in de meest uiteenlopende vormen. Ze ontwerpen én produceren die, dus het werkgebied is breed. De nieuwe vestiging heeft als opdracht om eerst voor Europa en later tevens voor Noord-Afrika te produceren.

Ook met andere bedrijven in gesprek

Wethouder Coppens is blij met de komst van de nieuwe werkgever. Hij vertelt: "Het is een groot, mooi en indrukwekkend bedrijf. We geven de gemeente en de regio hiermee weer wat werkgelegenheid terug." Na de grote ontslagen bij Philip Morris zet de bestuurder liever in op een aantal bedrijven van deze grootte dan één multinational waar een regio te afhankelijk van wordt, laat hij weten. Er zijn dan ook gesprekken gaande met andere bedrijven die geïnteresseerd zijn in zich hier vestigen, vertelt Coppens. "We zitten niet stil maar komen er pas mee naar buiten als er een handtekening is."