Nieuwe bundel van Bergse auteur Sonn Franken

“Ik vind de combinatie van woord en beeld nog steeds heel krachtig. Het biedt me de kans om emoties en momenten te vangen, te bewaren en te delen met anderen”, aldus Sonn Franken, geboren en getogen in Bergen op Zoom.

BERGEN OP ZOOM – Er komt een nieuw boek uit van dichter/auteur Sonn Franken. De bundel heet 'Voorbij de einder' en bevat gedichten en door de auteur zelf geschoten foto's. Op 7 oktober 2017, tijdens het Bergs Cultuur Festival in Den Enghel, zal de bundel in de middag worden gepresenteerd.

"Dit is een speciale dag voor mij en veel anderen. We brengen een ode aan alle diverse cultuuruitingen die we binnen onze eigen stad kennen. Hoe mooi is het dan om tussen mensen die je liefde delen je nieuwe bundel te kunnen presenteren?" Sonn doelt hij op het feit dat op dit festival zo'n 21 schrijvers uit binnen- en buitenland aanwezig zullen zijn.

De Bergse auteur heeft met deze nieuwe bundel inmiddels drie door uitgeverijen gepubliceerde boeken op zijn naam staan. Het vierde wordt op 9 december in Schouwburg Het Park te Hoorn gelanceerd. Als onderdeel van het Boek10 Project van uitgeverij Godijn Publishing, die dan 10 talentvolle Nederlandse auteurs presenteert. Sonn werkt ook al weer aan een nieuw boek. Dat wordt de thriller "Dossier Doel', die in 2018 door Boekenindustrie zal worden uitgegeven. Zijn gedichten en korte verhalen zijn inmiddels al in zo'n 15 bundels en op literaire sites beland.

Een persoonlijk boek

In de foto- en gedichtenbundel die op 7 oktober het daglicht ziet zal veel herkenbaars te lezen en te zien zijn voor Bergenaren en voor mensen die Sonn persoonlijk kennen. De auteur verwoordt er bijvoorbeeld in wat hij in mijn omgeving ziet en beschouwt er Michèle van der Aa en Kdiva Tribou als mijn muzen, maar evengoed 666 The Nightmare en de volledige band Flat Out. "Muziek kan je namelijk zo meesleuren dat er altijd wel iets in me opborrelt."

De uitgave is op 7 oktober, na de lancering in Den Enghel, meteen te koop en daarna ook bij alle winkels en webshops in Nederland en België verkrijgbaar. De entree voor het Bergs Cultuur Festival is gratis. De middag begint om 12:00 uur en duurt tot 19:00 uur.

Portretfoto: Chris van Klinken / Afbeelding 2: Sonn Franken