Nieuwe verdenking van afpersing tegen Otto

BERGEN OP ZOOM – Klaas Otto, de oud-voorman van motorclub No Surrender, is vanmiddag in het huis van bewaring opnieuw aangehouden voor een extra strafbaar feit; het zou gaan om een nieuwe verdenking van afpersing, zo melden politie en justitie. Er zou sprake zijn van "een nieuw ernstig strafbaar feit". Daarop heeft het OM (Openbaar Ministerie) besloten om de Bergenaar in zijn cel aan te houden. In verband met dit onderzoek is vanmorgen in Bergen op Zoom ook een tweede verdachte (46) aangehouden. "Zijn rol wordt onderzocht", aldus het OM.

Op dinsdag 5 juli is Klaas Otto aangehouden op de verdenking van witwassen, brandstichting en afpersing. Sindsdien zit hij 'in beperkingen', wat betekent dat hij geen direct contact met de buitenwereld mag hebben. Drie dagen later maakte het OM bekend dat Otto ook betrokken zou zijn bij het beramen van een liquidatie; hiervoor is Otto in zijn cel aangehouden.

Tweede verdachte

In de nieuwe afpersingszaak is ook een tweede verdachte aangehouden. Volgens het OM is deze 46-jarige man een captain van No Surrender en zou deze behoren bij de landelijke leiding van deze motorclub.

Bron: Openbaar Ministerie