Onderzoek naar zeer ernstige bedreiging van agent

TILBURG / BERGEN OP ZOOM – De politie doet onderzoek nadat informatie is verkregen dat een politiemedewerker van de eenheid Zeeland-West-Brabant ernstig wordt bedreigd. De bedreiging is gericht op het leven van de agent. Afgelopen week heeft de politie meerdere personen aangehouden op verdenking van mogelijke betrokkenheid bij deze bedreiging. Het rechercheteam sluit nieuwe arrestaties niet uit.

De politie kreeg informatie dat een criminele groepering via sociale media op zoek is naar deze diender en dreigt deze om het leven te brengen. Leden van de groepering loven een beloning van tienduizenden euro’s uit voor informatie over de agent. De bedreigde agent werkt bij een lokaal politieteam, zowel in uniform als in burger.

Mogelijke aanleiding voor de bedreiging zou zijn dat deze politiemedewerker recent is ingezet bij een actie bij een pand in Bergen op Zoom in het kader van een drugsonderzoek. Omstanders hebben na deze politieactie informatie over de agent op sociale media gedeeld.

Onderzoek

Politie en Openbaar Ministerie nemen de bedreiging zeer serieus. Er zijn veiligheidsmaatregelen genomen ter bescherming van de agent. Een rechercheteam is direct een onderzoek gestart naar de herkomst van de bedreiging. Afgelopen week zijn meerdere personen gearresteerd. Hun betrokkenheid bij de bedreiging wordt verder uitgezocht. Het onderzoek is nog in volle gang. Uit de verklaringen van de verdachten blijkt dat mensen zich niet altijd bewust zijn van de effecten en risico’s die het delen van informatie op sociale media te weeg kan brengen.

Onaanvaardbaar

Het politiebericht laat geen enkele twijfel over de ernst van de zaak: "Het bedreigen van gezagsdragers in het algemeen en het beramen van aanslagen op politiemensen zijn zeer ernstige gedragingen die volstrekt onacceptabel en onaanvaardbaar zijn. Politie en justitie zullen er alles aan doen wat in hun vermogen ligt om dreigingen tegen overheidspersoneel weg te nemen, onder andere door interventies in het criminele milieu."

Bron: Politie.nl