Rolstoeltoegankelijk strand lijkt er eindelijk te komen

BERGEN OP ZOOM – Vorig jaar al riep CDA’er Stefaan Verheugt B en W op om het strand dat gecreëerd is aan de Boulevard ook toegankelijk te maken voor rolstoelgebruikers. Dat was niet voor het eerst en afgelopen week herinnerde hij het college er nog maar eens aan. Er lijkt nu toch wat vaart in te komen.

Het CDA heeft meerdere malen klachten ontvangen van mensen die graag van het strand willen genieten maar er niet kunnen komen omdat ze met hun rolstoel vastlopen in het zand. Verheugt noemde het een ‘vergeten doelgroep’, in een eerdere oproep hier wat aan te doen. Hij pleitte voor een verhard pad, ook handig voor mensen met krukken of een wandelstok.

Voor de zomer

Het college heeft eerder al wel te kennen gegeven het probleem in te zien en bereid te zijn er wat aan te gaan doen, maar daar bleef het vooralsnog bij. Daarom stelde Verheugt recent nog maar eens de vraag wat de stand van zaken nu eigenlijk is. Inmiddels heeft hij er, via de griffie, antwoord op gekregen: “De wethouder doet zijn uiterste best om nog voor de zomervakantie een voorziening voor rolstoelgebruikers te realiseren. Over de concrete invulling wordt de raad zo spoedig mogelijk geïnformeerd.”

Stockfoto (uitsnede): PXhere