Onkruid en beschadigde straten, het is niet anders…

BERGEN OP ZOOM – Onkruid is veel mensen een doorn in het oog, in ieder geval in de bebouwde kom. Het is voor gemeente en de bedrijven die opdracht krijgen dit te bestrijden geen eenvoudige opgave, bleek deze week maar weer eens.

We kregen foto's toegestuurd van een buurtbewoner die was geschrokken van hoe de bestrating bij de Arnoldus Asselbergsstraat er bij lag, nadat Saver met veeg- en schuurmachines was bezig geest. De tegels en stenen zijn behoorlijk bekrast, de patronen van de schuurborstels goed zichtbaar. Bovendien is het onkruid bij lange na niet echt weg. We vroegen het na bij de gemeente.

Mee leren leven

Woordvoerder Erwin Stander ging alleen in op de krassen. Die verdwijnen op termijn weer, liet hij weten. Van Saver zelf hoorden we eerder al eens dat, met wat nog is toegestaan aan bestrijdingsmethoden, dit ongeveer het maximaal haalbare is. Er wordt ook wel eens met verhit water gesproeit en ook dat doodt slechts een deel van de wilgroei. Bestrijdingsmiddelen zijn uit den boze tegenwoordig en nauwkeuriger ongewenst groen weghalen zou zo veel uren vragen dat het onbetaalbaar wordt. We zullen dus blijkbaar moeten leren leven met slechts gedeeltelijk verwijderd onkruid. En met langzaam weer weg slijtende krassen in de bestrating.

Foto 1: Pixabay/Zenbunny – Foto's bestrating: buurtbewoner A. Asselbergsstraat