Opsporingsprogramma toont beelden ‘steengooier’ politiebureau

BERGEN OP ZOOM – De politie heeft via Omroep Brabant camerabeelden getoond, die gemaakt zijn van de stenengooier die op woensdagavond 23 maart rond half acht het Bergse politiebureau heeft belaagd. De glazen pui van het bureau is compleet vernield, nadat een onbekende een steen tegen de ruit gooide. Via de social media heeft het Politieteam Bergen op Zoom een oproep gedaan: de dader had de kans zich vrijwillig te melden. Dat is tot nu toe niet gebeurd, ondanks herhaalde oproepen. Daarom is gekozen voor het openmaar maken van de beelden die via de beveiligingscamera zijn gemaakt.

Het betreft een blanke man van ongeveer 25 jaar die arriveerde en vertrok op een fiets, en een rugzak droeg. Hij is zo te zien speciaal naar het bureau gereden voor deze bijzondere actie. Kijk hier voor het fragment in de uitzending van het opsporingsprogramma Bureau Brabant, waarbij de steengooier in beeld is:

De complete aflevering van Bureau Brabant van 25 april is terug te zien via de website van Omroep Brabant.

Bureau Brabant is het regionale opsporingsprogramma van de politieeenheden Zeeland/West Brabant en Oost-Brabant. Deze productie is een samenwerking tussen het Openbaar Ministerie, Omroep Brabant en Van E-media. Elke maandagavond wordt het programma uitgezonden op Omroep Brabant vanaf 18.15 uur. Vervolgens wordt het ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.15 uur. 

• Wie de dader denkt te herkennen, kan de informatie melden bij de Opsporingstiplijn 0800-6070 (anoniem via 0800-7000).