Organisatie Krabbenfoor ondanks hitte niet ontevreden

Met name in de aanloopstraten was het vanmiddag erg stil op de Krabbenfoor. Volgens de organisatie is het elders iets drukker. Het windje zorgt voor een klein beetje verkoeling. (foto: Han Verbeem / tekst: Hans-Jorg van Broekhoven)

BERGEN OP ZOOM – Het kwik kwam in de binnenstad vanmiddag zelfs voorbij de 40 graden. Puffen dus, al maakt een windje dat door de straten trekt wel wat goed. De organisatie van de jaarmarkt is vooralsnog niet ontevreden over de gang van zaken.

We spreken Youri Roskam, één van de organisatoren. “Gelukkig hebben de meeste ondernemers en handelaren alle begrip voor het feit dat wij ook niets aan deze temperaturen kunnen doen”, vertelt hij. “Wel hopen we natuurlijk dat het vanavond nog wat drukker wordt, als de ergste hitte voorbij is.” Er staat een klein beetje wind blijkbaar, waardoor het toch iets aangenamer aanvoelt dan vorig jaar. Ook toen werd de Krabbenfoor geplaagd door extreme temperaturen.

Meeste gaat gewoon door

Roskam: “Het aantal afmeldingen valt eigenlijk mee. Met name verkopers van etenswaar laten het voor vandaag afweten en enkele sportactiviteiten zijn afgelast. Maar het ziet er naar uit dat ook die er morgen wel staan. En er is nog best wat publiek, gezien de warmte. Dat briesje maakt veel goed.”

Er hebben zich vooralsnog geen incidenten voorgedaan, meldt de organisatie. Wel wordt er veel gebruik gemaakt van de gratis wateruitgifte op meerdere plaatsen in de stad. De programmering gaat eveneens in grote lijnen door. Geen wolkje aan de lucht dus…

Deze verkoopster houdt er met haar kerstspullen in ieder geval de moed in.