Overlast gevende truckers naar Roosendaal gestuurd

BERGEN OP ZOOM / ROOSENDAAL – Het is al maanden een probleem op bedrijventerrein Noordland. Er parkeren en overnachten steeds meer Oost-Europese chauffeurs. Voorzieningen zijn er echter niet, waardoor zij bijvoorbeeld hun behoefte gewoon in de open lucht doen. Sinds kort worden ze er weggestuurd, naar onder meer parkeerlocaties in Roosendaal. Dat valt daar helemaal niet goed.

Een vertegenwoordiger van het Bergse bedrijventerrein liet weten dat er is gekeken naar andere oplossingen, zoals het plaatsen van voorzieningen. De gemeente zou daar echter niet aan bij willen dragen dus dat plan viel af. De overlast bleef echter en nam zelfs toe, door een groeiend aantal overnachtende truckers uit Oost-Europa. Daarom worden de nu geweerd en weggestuurd. Eén van de plaatsen die ze wordt aangeraden is het Borchwerf industrieterrein te Roosendaal. Dat schoot daar echter in het verkeerde keelgat.

Meningen verdeeld

Vanuit de Roosendaalse gemeenteraad zijn vragen gesteld aan wethouder Cees Lok. Die keek onaangenaam verrast op van de gang van zaken en en gaf aan weinig zin te hebben in een situatie zoals in Bergen op Zoom. Namens de Bergse bedrijvenvereniging Noordland meldde woordvoerder Peter van de Eijnden aan Omroep Brabant ervan overtuigd te zijn dat ze op Borchwerf geen problemen, noch een invasie hoeven te verwachten:. Hij vindt het een prima oplossing: "Daar hebben ze nog plek en wij zijn ze kwijt."