Patstelling bij restauratie gevel in de Bosstraat

BERGEN OP ZOOM – Al ongeveer een jaar staat een gevel in de Bosstraat er erg onafgemaakt bij. Onder meer tot frustratie van wat omwonenden en ondernemers. Fraai is namelijk anders. Navraag bij de gemeente leerde dat er meningsverschillen zijn over de uitvoering.

Jaren geleden, nog onder wethouder Ton Linssen, is een subsidie van in totaal 40.000 euro verstrekt voor het herstel van een viertal gevels in de binnenstad. Dit was er één van. Bij de redactie is niet bekend welk deel daarvan voor deze locatie is uitgekeerd. Gemeentewoordvoerder Erwin Stander houdt het in zijn antwoord op 'enkele duizenden euro's'.

De eigenaar moet het oplossen

De gemeente laat weten dat de eigenaar van het pand een omgevingsvergunning aanvroeg voor het opknappen van de gevel. Omdat het een monument is, heeft hij daarvoor tevens subsidie ontvangen. Vorig jaar echter werd geconstateerd dat er niet volgens de vergunning werd gebouwd. De uitvoering wordt door de gemeente bovendien 'ver ondermaats' genoemd. Daarom is de bouw stilgelegd en de eigenaar gemeld dat dit op een betere manier moet gebeuren, alsnog volgens de voorwaarden van de verleende toestemming. Sindsdien ligt het opknappen van de gevel stil en is de zaak nog steeds 'in behandeling'. Op het betreffende adres, Bosstraat 25B, was een winkel in inktcartridges en aanverwante producten gevestigd.