Poging beroving door twee gemaskerde mannen met taser

BERGEN OP ZOOM – Vrijdagavond hebben twee gemaskerde mannen geprobeerd een groepje jonge mannen te beroven. Zij bedreigden hen met een taser. Een slachtoffer raakte daarbij licht gewond.

De drie slachtoffers (17, 23 en 28 jaar) schuilden omstreeks 23.45 uur voor de regen onder het tunneltje tussen het Emmaplein en de Lourdesstraat. Kort daarop zagen zij twee gemaskerde personen uit de Jan de Wittstraat aan komen lopen. Die kwamen op hen af, sloten ze in en eisten dat zij hun telefoon en geld afgaven.

Het ging de belagers blijkbaar niet snel genoeg, daarom zetten ze hun taser aan en pakten ieder een slachtoffer vast. Eén van hen kreeg de volle laag van een taser in zijn nek, op zijn rug en zij. Op een gegeven moment wisten zij zich los te wurmen en te ontsnappen. Hun belagers verdwenen zonder buit weer richting de Jan de Wittstraat en de Heinsiusstraat. Hierna is de politie gebeld. Agenten hebben in de omgeving gezocht naar de daders. Deze zijn nog niet gevonden.

Signalement

Samen wisten de slachtoffers een goed signalement op de geven. Dader één is een man van ongeveer 1.80  lang. Hij heeft een slank postuur. Zijn leeftijd wordt geschat tussen de 18 en 21 haar. Hij spreekt Nederlands met een Marokkaans/Turks accent. Op het moment van de straatroof droeg hij een wit anonymous-masker met snor; een gladde mat grijs/zwart-kleurige jas tot op de heupen met een capuchon die hij over zijn hoofd had getrokken. Verder droeg hij een donkerkleurige trainingsbroek. Zijn handen waren bedekt met dunne zwarte latex handschoenen.

Dader twee is een man van ongeveer 1.76/1.80 m lang. Hij heeft een slank postuur. Zijn leeftijd wordt eveneens geschat tussen de 18 en 21 haar. Hij spreekt Nederlands met een Marokkaans/Turks accent. Op het moment van de straatroof droeg hij een zwart masker met open ogen en mond, en een donkere jas met capuchon die hij over zijn hoofd had getrokken. Verder droeg hij een donkerkleurige trainingsbroek. Zijn handen waren ook bedekt met dunne zwarte latex handschoenen.

Wie weet er meer?

De politie is op zoek naar mensen die op vrijdag 15 maart rond middernacht iets bijzonders hebben gezien of gehoord in de omgeving Emmaplein, Lourdesplein, Jan de Wittstraat en Heinsiusstraat. Heb je informatie? Deel deze dan via 0900-8844 of via het Politie WhatsApp nummer 06-12007006. Liever anoniem? Bel dan 0800-7000 of vul het tipformulier in (link). Vermeld bij je reactie zaaknummer 2019061008.

Bron: Politie.nl

Stockfoto (uitsnede): Felix Lichtenfeld from Pixabay