Politie bezoekt ‘klanten’ met openstaande celstraffen en boetes

(Tekst: Han Verbeem. Bron: Facebook / Politieteam Bergen op Zoom. Foto: Pixabay)

BERGEN OP ZOOM / BRABANTSE WAL / THOLEN – De politie heeft dinsdag de handen vol gehad aan het bezoeken van mensen in de regio die een vonnis of boete ‘vergeten’ waren. Sommigen hadden nog een behoorlijke celstraf tegoed van vier maanden. De politie bezocht adressen in Bergen op Zoom, Woensdrecht, Tholen en Steenbergen, zo heeft het politieteam Bergen op Zoom donderdag bekendgemaakt.

Het ging om een gecoördineerde actie van het politieteam. “Meerdere adressen werden bezocht”, zo meldt de politie op social media. Er werden vonnissen meegedeeld, rijbewijzen ingenomen en ook is een aanhouding verricht in verband met het afstaan van DNA. Ook zijn vier verdachten aangehouden en overgedragen aan de recherche. “Twee personen werden aangehouden voor een openstaande celstraf van 67 en 20 dagen.”

Innen van boetes en inbeslagname auto’s

Daarnaast heeft de politie tijdens de actiedag ook een aantal openstaande boetes ter plekke kunnen innen. Dat bleek in een aantal gevallen niet mogelijk: in totaal zijn vijf voertuigen weggetakeld omdat de eigenaren de openstaande boete niet konden betalen. Het politieteam wil met de actie laten zien dat het negeren van opgelegde boetes en straffen geen zin heeft en doet aan betreffenden de oproep: “Onderneem zelf actie en voorkom dat de politie aan de deur staat!”