Politie parkeert fake drugsbusje om buurtbewoners te triggeren

BERGEN OP ZOOM / ZUIDWEST-BRABANT – Afgelopen weken heeft de politie in district De Markiezaten op verschillende locaties een wit bestelbusje geparkeerd. In het busje lagen blauwe vaten die vaak aangetroffen worden bij synthetische drugslabs en drugsafvaldumpingen. Op het dasboard lag een gasmasker.

De actie was opgezet om te bekijken wat mensen doen als ze zoiets zien staan in hun wijk. Deze week gaan wijkagenten met hetzelfde busje verschillende buurten in om voorlichting te geven over het herkennen en melden van verdachte situaties. Het voertuig is vorige week op een aantal plekken in de regio weggezet, onder meer op de Bergse Plaat maar ook in Tholen en Steenbergen. De politie zegt geschrokken te zijn van het feit dat het slechts twee meldingen opleverde.

Om mensen meer bewust te maken van het signaleren van verdachte situaties en wat daar vervolgens mee te doen, gaan agenten de komende dagen met het witte busje opnieuw op pad maar deze keer om voor te lichten. Mensen kunnen bijvoorbeeld kennismaken met de geur van XTC en er wordt uitleg gegeven over de gevaren van drugslabs en dumpingen.

Bron en foto: Politie.nl