Politie rolt wietplantages op: 375 planten in woning Hof van Paltz ondekt

Bij de actie zijn invallen gedaan in vijf verschillende panden in de regio. (Foto: Politie Zeeland-West-Brabant)

BERGEN OP ZOOM / TILBURG – De politie heeft dinsdag in de regio een gecoördineerde actie uitgevoerd waarbij vijf hennepkwekerijen zijn ontmanteld. Dat laat de eenheid Zeeland-West-Brabant vandaag weten. Aan het Hof van Paltz in Bergen op Zoom is in een woning een kwekerij met 367 planten geruimd. Er was sprake van stroomdiefstal. Ook bij panden in Axel, Yerseke, Vlissingen en in Tilburg zijn invallen gedaan. In totaal zijn tijdens de actie 1996 planten in beslag genomen, waarbij vier verdachten zijn opgepakt. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

In Axel is een hennepkwekerij met 874 planten geruimd, zo meldt de politieregio. Twee mannen deze plaats, 23 en 54 jaar, zijn daarbij aangehouden en in verzekering gesteld." Het zou gaan om een zeer professionele kwekerij. "De stroom werd afgetapt van de straatverlichting." In Yerseke zijn 344 planten aangetroffen, verdeeld over drie kweekruimten. Ook in Vlissingen was het ook prijs. Daar zijn 287 hennepplanten in beslag genomen." In Yerseke en Vlissingen was eveneens sprake van stroomdiefstal, aldus de politie. In een Tilburgse woning is een kwekerij met 124 hennepplanten ontdekt. Daar zijn twee verdachten opgepakt: een 21-jarige man en een 50-jarige vrouw.

Prioriteit

Politie, openbaar ministerie en gemeenten geven veel prioriteit aan de aanpak van hennep: "Deze plantages veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties)."

Oproep politie

Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen in hun buurt kunnen dit doorgeven aan de politie. Dat kan op de volgende manieren: