Power Polyp van Bergenaar Ed Raket verkozen tot beste attractie

OISTERWIJK / BERGEN OP ZOOM – Bergenaar Ed Vader is bij veel mensen beter bekend als Ed Raket, met name vanwege zijn vuurwerkverkoop rond de feestdagen. Hij is echter ook al heel lang een groot fanaat van de kermisattractie Polyp en sinds dit jaar eigenaar van zo’n feestelijk gevaarte. Nu heeft ie er ook nog een mooie erkenning mee verdiend.

Het klinkt niet alleen als een waarheid geworden jongensdroom, het is het ook. Al jaren is Ed gék van de Polyp. Heel lang was zijn grootste wens er zelf één te bezitten en er mee rond te trekken. Dat is ’m nog gelukt ook, hij is tegenwoordig een heuse kermisexploitant. Het swingende bakbeest waarmee hij sinds maart door het land reist is niet zomaar een Polyp, het is een Power Polyp! En een zeer gewilde, hoog gewaardeerde kermisrit, zo blijkt.

Trots

Op 15 juli kreeg Ed op de kermis in Oisterwijk een oorkonde overhandigd, ondertekend door onder meer de burgemeester van die plaats. Zijn attractie is door mystery guests beoordeeld als winnaar in de categorie ‘grootvermaak’.  De criteria waarop is beoordeeld zijn voornamelijk show, verzorging en klantvriendelijkheid. De Bergenaar is enorm blij en trots met de erkenning. Overigens zullen we zijn Power Polyp hier niet gaan zien. Er zijn in de kermiswereld duidelijke afspraken over wie in welke plaatsen draait en hier heeft een andere exploitant dat gewoonterecht al verworven. Wie toch eens in zijn attractie wil meerijden, kan volgende week wel op de Tilburgse kermis terecht.

Foto's: Ed Vader (Facebook)