Puntjes op de i voor Hotel La Pucelle in De Maagd

Danser Nick Sebrechts tijdens de generale repetitie van Hotel La Pucelle. Die avond en de dag erop moet het knallen… (foto's/tekst: Hans-jorg van Broekhoven)

BERGEN OP ZOOM – Achter de schermen is het zaterdagmiddag een drukte van belang in schouwburg De Maagd. Op het podium opperste concentratie. Daar zijn onder meer regisseur Diemer van Wijk en presentator Bas van Oevelen bezig de generale repetitie in goede banen te leiden.

Na maanden van voorbereiding is dé dag aangebroken… Vanavond gaan de deuren van Hotel La Pucelle open. Het stadstheater is dan een weekend lang het onderkomen van en voor bijzondere bewoners. Het idee achter het fictieve hotel is zeer symbolisch. Daar leven mensen ook naast en bij elkaar, allemaal in hun eigen ruimte. Zoals dat in wijken, buurten en straten eveneens gebeurt. Met dit project -ontstaan vanuit het Buurtcultuurfonds van Stadlander- willen de initiatiefnemers die mensen uit hun huizen halen, ze met elkaar kennis laten maken en vooral ook kansen creëren, talent de ruimte geven.

Indrukwekkende verhalen

Het leverde al lang voor de show echt vorm kreeg indrukwekkende verhalen op, zoals dat van Marleen van der Moere. De 17-jarige is met vallen en opstaan aan het herstellen van de ziekte van Lyme en kan prachtig piano spelen. Ze was één van de eerste ‘gasten’ van het hotel en na haar volgden er nog velen, veelal eveneens met een bijzonder verhaal. En allemaal wilden ze iets toevoegen aan de show die dit weekend drie keer wordt opgevoerd in De Maagd, voor of achter de schermen. Zoals ook danser Nick Sebrechts, die door een virus ineens alle lichaamskracht kwijt raakte op z’n twaalfde maar zich terug wist te knokken. Zijn verhaal lees je hier (link).

Tekst gaat verder onder video.

Wordt vervolgd…

Hotel La Pucelle houdt na de drie opvoeringen van dit weekend zeker niet op te bestaan. Eigenlijk is het pas het begin van een verzameling van projecten in de wijken waar de woningcorporatie actief is, die ervoor gaan zorgen dat mensen zich gezien en gehoord voelen. Projecten met een sociaal cultureel karakter om mensen te betrekken en te verbinden. Zo wil het hotel bijvoorbeeld werkgelegenheid stimuleren en op allerlei manieren het verschil maken voor mensen die een steuntje in de rug goed kunnen gebruiken.

De hoteldeuren gaan zondag aan het eind van de middag dus hoogstens dicht voor wat betreft deze show. Daarvoor zijn overigens nog wat kaarten verkrijgbaar. Althans, voor de matinéevoorstelling die zondag om 10.30 begint. Online reserveren gaat niet meer maar bellen met 06-51334436 om kaarten te bestellen kan nog wel. De makers beloven je een gevarieerd en verrassend programma vol inspiratie.

Meer weten over Hotel La Pucelle? Klik hier.