Raadslid Peet Bakx maakt zich druk over bestrating Pakhuisstraat

BERGEN OP ZOOM – De BSD heeft geconstateerd dat de bestrating van de Pakhuisstraat dermate slecht is dat zelfs brancards er doorheen gedragen moeten worden in plaats van gereden. Raadslid Peet Bakx vindt dat het zo niet langer kan.

Bakx meldt dat bewoners al meerdere malen bij de gemeente hebben geklaagd over de staat waarin de klinkerbestrating zich bevindt. Daar is volgens hem echter niets mee gedaan, terwijl onlangs wel een ander smal straatje aan De Kaai is opgeknapt. Iets verder ligt de Kabelstraat en daar zijn de kinderkoppen recent netjes recht- en vastgelegd.

Stunt- en vliegwerk

Het raadslid is zelf gaan kijken, schrijft hij, en trof een zeer hobbelig wegdek aan; “Kuilen, open plekken, scheuren, losliggende stenen, een compleet niet normaal begaanbaar wegdek.” Volgens zijn brief moeten enkele bewoners hier dagelijks overheen om naar hun werk of elders te gaan en dat wordt er niet eenvoudiger op. Hij meldt: “Het is zelfs al zover gekomen dat een bejaard echtpaar, waarvan één persoon naar het ziekenhuis vervoerd moest worden, met stunt- en vliegwerk over deze straat is getild om bij de ambulance te komen die op de Kaai stond.” Hulpdiensten kunnen met voertuigen namelijk niet in deze straat komen en de brancard kon niet over de klinkerbestrating rijden. De fractie wil van het college weten of hier alsnog snel wat aan gedaan gaat worden.

Foto's: BSD (Peet Bakx)