Rel om expo ‘Real Human Bodies’ die ook in Stoelemat te zien was

BERGEN OP ZOOM – Er is de nodige ophef ontstaan over de rondreizende expositie 'Real Human Bodies', die onlangs ook in de Bergse Stoelemat was te zien. De beweringen van de organisatoren over de herkomst van de lichamen blijken niet te kloppen.

De expositie toonde geprepareerde menselijke lichamen, volgens de website vooral om het publiek kennis te laten maken met de menselijke anatomie. Op die site valt tevens te lezen dat het Amerikaanse bedrijf Corcoran Laboratories (Michigan) de lichamen in bruikleen heeft gegeven. Wie het bedrijf Op Google opzoekt, ontdekt als eerste dat de organisatie al even niet meer zo heet en nu als American Plastination Corporation opereert. Het Eindhovens Dagblad ontdekte bovendien dat deze fabrikant van medische producten en studie-preparaten voor medische faculteiten van niets zegt te weten.

Chinese zwervers

De bewering dat het lichamen betreft van overleden Amerikanen, die de wetenschap een handje wilden helpen na hun overlijden, wordt door de directeur van het medische bedrijf in twijfel getrokken. Hij beweert zelfs dat de lichamen uit China komen en overleden zwervers zijn, die illegaal werden doorverkocht.

Afbeelding: Pixabay/Limassol (slon_dot_pics)