Rotary Bergen op Zoom schenkt 1800 euro aan Het Doorgeefpunt

BERGEN OP ZOOM – Eén van de doelstellingen van een serviceclub als Rotary Bergen op Zoom is om goede doelen in de gemeente te ondersteunen. In dat kader is donderdagmiddag een cheque van 1800 euro overhandigd aan Pierette Schoon van Het Doorgeefpunt.

Het Doorgeefpunt is een initiatief van Pierette Schoon. Het is een voorziening die op laagdrempelige wijze gratis spullen en materiaal ter ondersteuning van het dagelijks leven en de zorg biedt. Te denken valt aan spullen op het gebied van zorgen, wassen, eten en slapen. Het gaat daarbij om verband, handdoeken, zeep, keukengerei, servies, beddengoed en hulpmiddelen voor de zorg. Pierette Schoon was zelf jarenlang werkzaam als wijkverpleegkundige en heeft aldus gezien hoe het is voor mensen die het niet breed hebben. Vanuit die achtergrond is ze actief voor deze doelgroep.

Opbrengst filmvertoning

De leden van Rotary Bergen op Zoom besloten dat Het Doorgeefpunt hun steun verdiende en organiseerden een filmavond ten bate van dit goede doel. De opbrengst is donderdagmiddag, in Hotel De Draak, door voorzitter Jan Brok aan Pierette overhandigd. Symbolisch althans, want de penningmeester had zich laten ontvallen dat het bedrag de avond ervoor al was overgemaakt. Dat leidde tot enige hilariteit bij de aanwezigen.

De voorziening ligt aan de Parallelweg 68D te Bergen op Zoom (tel: 0164-247758). Ieder die spullen en materiaal over heeft, kan deze daar bezorgen en wie iets nodig heeft, kan het daar gratis halen (alleen kleding kost 0,50 ct. per stuk). De openingszijden zijn van maandag t/m donderdag, van 9.30 tot 12.30 uur.
Het Doorgeefpunt is ook op Facebook te vinden.