Ruim 3.000 pakken koffie voor de Voedselbank Goed Ontmoet

INGEZONDEN MEDEDELING (bewerkt door de redactie): Overhandiging van 3.300 pakken koffie door Martien Franken (links) en Rob Snepvangers (rechts) van Lionsclub Bergen op Zoom aan Jacques Snepvangers (midden) van Voedselbank Goed Ontmoet. (Foto: Lionsclub Bergen op Zoom)

BERGEN OP ZOOM – Inwoners van de Brabantse Wal hebben ook dit jaar weer een enorme bijdrage geleverd aan de inzamelingsactie van koffiepunten, georganiseerd door de Lionsclubs. Voedselbank Goed Ontmoet heeft hierdoor 3.300 pakken koffie in ontvangst kunnen nemen, die worden toegevoegd aan de voedselpakketten die wekelijks worden verdeeld in de regio.

“Dat er veel koffie gedronken wordt op de Brabantse Wal wisten we wel. Maar dat ook zoveel mensen weer de moeite hebben genomen de DE Punten uit te knippen en in te leveren is wel fantastisch!” Dat vertelt een zeer trotse Martien Franken, coördinator van het project namens Lions Bergen op Zoom. “In de regio zijn meer dan 1.600.000 punten opgehaald, 500.000 meer dan de laatste actie van vorig jaar. Landelijk bezetten we hierdoor de vierde plaats in aantallen, een geweldige prestatie!”

René Froger

Niet alleen in deze regio werd een record aantal punten opgehaald die zijn omgezet in pakken koffie, ook landelijk was dit het geval. Zichtbaar geëmotioneerd nam René Froger als ambassadeur van Voedselbanken Nederland, eerder deze maand op het centrale depot in Rotterdam de ruim 130.000 pakken koffie in ontvangst van Douwe Egberts die daarna verspreid zijn onder de lokale voedselbanken.

Luxe product

Jacques Snepvangers van voedselbank Goed Ontmoet is ontzettend blij met de enorme donatie. “Koffie wordt nog steeds gezien als een luxe product wat zeker niet standaard in de voedselpakketten meegaat. We zijn iedereen dan ook ontzettend dankbaar voor dit mooie gebaar. Hier maken we gezinnen extra blij mee!”

Martien Franken is zich ondertussen al aan het voorbereiden voor de actie van komend jaar. “Dankzij de gulle gevers, maar ook zeker de meewerkende winkeliers waar we een inzamelbox mochten plaatsen, is de actie dit jaar een geweldig succes geworden.” Of het record van dit jaar volgend jaar verbroken wordt, kan hij nog niet inschatten. “We hopen dat inwoners van de Brabantse Wal vooral doorgaan met koffie drinken, knippen en inleveren van de punten. Wie weet halen we dan volgend jaar de 4.000 pakken wel!”

Bij de Voedselbank Goed Ontmoet aan de Abraham de Haanstraat 14 saat een permanente verzameldoos, waardoor het  mogelijk is het gehele jaar door D.E. koffiepunten in te leveren.