Santarun deelt cheques uit op jubilerende ijsbaan

BERGEN OP ZOOM – Donderdagavond was het feest op de Grote Markt. De ijsbaan bestaat 20 jaar en dat werd gevierd natuurlijk. Extra mooi was dat een viertal goede doelen een mooi bedrag van de Santarun organisatie in ontvangst mocht nemen.

Namens de Santarun nam Joris Volker het woord. Hij vertelde trots te zijn op het feit dat dit evenement in vier edities ruim 25.000 euro heeft opgehaald voor een flink aantal goede doelen. Dat was zonder de steun van heel wat sponsoren en ontzettend veel vrijwilligers nooit gelukt, dus die werden allen zeer hartelijk bedankt. Voordat hij overging tot het uitreiken van de cheques had hij nog een mededeling. Hij stopt volgend jaar als voorzitter, na vijf edities. Dan mag iemand het roer van ’m overnemen.

Mooie opbrengst

Daarna was het dan toch echt tijd om de verschillende organisaties te gaan vertellen wat er voor hen is opgehaald. Een trotse wethouder Patrick van der Velden hielp daar graag bij. Stichting Leuke Dingen Dag, de Vrienden van Hospice De Markies en Stichting 75 Jaar Bevrijding Brabantse Wal kregen ieder 1750 euro aangeboden. Als extra project had de Santarun nog de allerlaatste plank van de Pompejus toren gekocht en daarvoor is 500 euro opgehaald. Alle vier de vertegenwoordigers waren zeer verguld met de mooie bedragen.

Verder wees Joris Volker nog op het jubileum van de ijsbaan, dat ooit als initiatief van de Rotary Brabantse Wal begon. Tegenwoordig valt het onder StaBoZ maar de band is gebleven omdat diezelfde Rotary wel de initiator van de Santarun is. Een prima samenwerking, aldus de voorzitter, die zeker wordt voortgezet. Liefhebbers van de vrolijke kerstmannenloop kunnen dus gerust zijn, er komt een vervolg.

Met dank aan Dick Vermaas voor de bijbehorende foto's.