Scholieren en wethouder onder de indruk van Bergse archeologie

BERGEN OP ZOOM – Verdeeld over een aantal weken komen er verschillende schoolklassen van basisschool De Krabbenkooi een kijkje nemen bij het archeologisch depot aan de Wassenaarstraat. De leerlingen zijn zichtbaar onder de indruk van wat daar te ontdekken valt, net als de wethouder trouwens.

Vrijwilligers van Stichting In den Scherminckel ontvangen vrijdagmiddag de schooljeugd, deze keer samen met voorzitter Stephan Asselbergs en wethouder Patrick van der Velden. Een zestal weken komen er leerlingen van De Krabbenkooi kijken naar wat er eigenlijk in dat voormalige politiebureau gebeurt. Er vallen soms echt monden open van wat er allemaal te zien is.

Spannend

Eerlijk is eerlijk, het feit dat in bepaalde ruimtes ooit boeven gevangen zaten is natuurlijk óók heel spannend. Met name de jongens reageren daar sterk op als de vrijwilligers dit benoemen. Maar daarna is er vooral aandacht voor al die vondsten en de wijze waarop die hier worden behandeld. Samen met de wethouder, die het behoud van dergelijk erfgoed natuurlijk enorm toejuicht, krijgen de jeugdige bezoekers exact te zien hoe vondsten hier binnenkomen, schoongemaakt worden en hoe vrijwilligers proberen al die stukjes weer in elkaar te zetten. Dat laatste mogen ze als afronding zelf ook gaan doen en ze ontvangen ter afsluiting hier zelfs een heus certificaat voor.

Foto's workshop (laatste twee): Gemeente Bergen op Zoom