Scholieren op bezoek bij procesindustrie

INGEZONDEN MEDEDELING (bewerkt door de redactie)

BERGEN OP ZOOM / WEST-BRABANT – Ook in deze regio doen onderwijs en bedrijfsleven mee aan de Week van de Procestechniek. De vraag naar medewerkers in de procestechniek is groot, een opleiding in die richting biedt dus interessante carrièremogelijkheden.

Bijna alles wat een mens in zijn dagelijks leven gebruikt, is gemaakt in de procesindustrie. Tijdens de Week van de Procestechniek, op 24 en 25 januari 2018, gaan leerlingen uit onze regio op bedrijfsbezoek en kruipen ze in de huid van vakmensen als procesoperators/engineers, maintenance technicians/engineers en analisten.

Op bezoek bij grote bedrijven

In West-Brabant krijgen leerlingen uit 3 VMBO en Havo een kijkje in de keuken bij bedrijven als Lamb Weston / Meijer Bergen op Zoom, Hill’s Pet Nutrition BV, Allnex en Solvay. Er gaan onder andere leerlingen van het Roncalli op bedrijfsbezoek bij Shell Moerdijk. Zo maken jongeren kennis met de procesindustrie in hun eigen regio. Ze zien hoe de dagelijkse praktijk werkt en krijgen praktische informatie over de beroepen in de procestechniek, de opleidingen die daarbij horen, het vaak goede salaris en de doorgroeimogelijkheden.

Volop kansen

Leerlingen die goed geïnformeerd zijn en de voordelen van dit vakgebied kennen, zullen sneller kiezen voor een carrière in de procesindustrie. Dat is belangrijk want de vraag naar goed opgeleide technici en andere medewerkers in deze sector is groot. De komende jaren gaan veel oudere medewerkers met pensioen, waardoor de vraag naar medewerkers nog verder toeneemt. Het aantal jongeren dat kiest voor deze beroepen, groeit op dit moment echter niet hard genoeg mee en daar moeten initiatieven als de Week van de Procestechniek, zoals georganiseerd door de Stichting Procestechniek ZW, verandering in brengen.

Meer weten? Kijk eens op www.procestechniekzw.nl of volg de Facebookpagina.

Stockfoto: Pixabay/Michael Gaida