Schooldirecteuren maken schoon schip voor World Cleanup Day

BERGEN OP ZOOM (ingezonden mededeling, bewerkt door de redactie) – Op vrijdagochtend 20 september geven basisscholen De Kreek en Lodijke, samen met de kinderopvang LPS-KOM en De Maatjes het startschot om twee dagen lang de Bergse Plaat schoon te maken.

De actie wordt op ludieke wijze geopend; Wethouder Patrick van der Velden doet een afvalquiz met 130 leerlingen en daarna gaan de schooldirecteuren -onder het toeziend oog van allen- het water op om het zwerfafval eruit te halen. De groep 8-leerlingen gaan vervolgens de wijk in om op te ruimen. De opening is om 09:00u op het veld tussen de twee scholen.

De schoonmaakactie op 20-21 september  is een initiatief van de werkgroep Zwerfvuil Bergse Plaat en staat in het teken van de World Cleanup Day. Het Natuurpodium ondersteunt dit initiatief en organiseert een foto-wedstrijd voor de deelnemers.

Doe mee en win!

Deelnemende teams kunnen zich op de speciale campagne-pagina op www.natuurpodium.nl/campagne/clean-up-bergse-plaat aanmelden. Wanneer zij na het opruimen op 20 of 21 september een leuke, grappige, creatieve foto van hun opruimactie insturen, dan maken ze kans op leuke prijzen, zoals gratis kaartjes voor het Klimbos!

De gemeente Bergen op Zoom, Cargill, Stadlander en Saver ondersteunen als partners van het Natuurpodium dit initiatief en moedigen kinderen aan om zich online aan te melden en de handen uit de mouwen te steken op vrijdag en/of zaterdag. Medewerkers van Cargill komen op vrijdagochtend zelf ook een handje helpen.