Sinterklaas is weer in de stad: ’n feest om van te smullen!

Sint Nicolaas en zijn Pieten kwamen zaterdagmiddag aan op de Grote Markt en werden feestelijk ontvangen door de burgemeester. Langs de kant stonden kinderen met vlaggetjes te zwaaien, aangekleed met papieren mijters en pietenpakken, om de Sint en zijn gevolg te verwelkomen. (Tekst en foto's: Han Verbeem)

BERGEN OP ZOOM – Sint Nicolaas is weer in de stad! Onder het gezang van Sinterklaasliedjes en zwaaien van vlaggetjes is de Goedheiligman zaterdagmiddag door duizenden Bergse kinderen verwelkomd. Omstreeks half twee legde de Pakjesboot 11 aan op de loswal en rond kwart over drie kwam de Sint aan bij het stadhuis op de Grote Markt. "Het was een kleurige, fleurige en geurige intocht", vertelde de Hoofdpiet aan burgemeester Frank Petter. En dat het óók iets met eten en koken te maken heeft werd al snel duidelijk. Want morgenmiddag (zondag 17 november) is het grote Muziekspektakel in De Stoelemat. Sint vroeg de kinderen namelijk om morgen elk twee pollepels mee te nemen naar de Stoelemat. Sint's Muziekspektakel begint om 14.30 uur en is gratis toegankelijk!

(lees verder onder de video's)

Natuurlijk maken de Dans-, Zang- en Muziekpieten zondagmiddag óók hun opwachting in de Stoelemat tijdens Sint's Muziekspektakel. De Bakpiet zingt dan het nieuwe Bakpietlied. En er zijn volop bekende liedjes te horen van de Bergse Sinterklaas-C D's. Het belooft een vrolijk spektakel te worden en… pappa's, mamma's, opa's en oma's kunnen dan alvast kaartjes kopen voor de kindervoorstellingen van 27 novemerber in theater De Maagd.

Linkerschoen zetten

Vanavond kunnen de kinderen allemaal hun linkerschoen zetten. En wie geen schoenen heeft mag ook een grote pan gebruiken. "Willen jullie allemaal veel kadootjes", vroeg de Sint vanaf het podium aan de kinderen. "Jaaaa!", klonk het als één stem uit volle borst over de Grote Markt. "Nou, dan hebben de Pieten zometeen héél veel werk te doen om alles in te pakken." En, zo beloofde SInterklaas met een geruststellende stem: "Het komt allemaal goed, lieve kinderen."  Vlak voor Sint en zijn Pieten de markt verlieten, vroeg de Goedheiligman aan de kinderen om bij het schoentjeszetten het paard niet te vergeten. "Met een wortel of een lekkere appel." Maar géén suikerklontjes, want dat is slecht voor de tanden.

De komende periode zijn er onder meer de volgende Sinterklaasactiviteiten in Bergen op Zoom: