Soroptimisten ruimen puin aan Binnenschelde

INGEZONDEN MEDEDELING

BERGEN OP ZOOM – Afgelopen dinsdag 19 juni heeft de Serviceclub Soroptimisten Bergen op Zoom e.o. een opruimactie gehouden aan de Binnenschelde. Nadat zij van Tiny Aerts van de gemeente Bergen op Zoom een boeiende en uitgebreide uitleg kregen over de toekomstplannen voor dit mooie gebied, staken zij de handen uit de mouwen. Het benodigde materiaal, zoals knijpers en handschoenen, werd door de gemeente ter beschikking gesteld.

De Soroptimisten ergeren zich mateloos aan zwerfafval en willen op deze manier een steentje bijdragen aan een mooie en gezonde leefomgeving in de gemeente Bergen op Zoom. Vicevoorzitter van de Soroptimistclub Marcia van den Brand vertelt hierover: “Een simpele maar effectieve actie. Als je ziet wat je binnen een uurtje samen aan troep opruimt wat anders was gaan zwerven door de natuur; ongelooflijk!”. De actie sluit aan bij de extra aandacht welke deze maand gegeven wordt aan #stopmetplastic.

Over Soroptimist International club Bergen op Zoom:
Soroptimist International, waarvan club Bergen op Zoom e.o. deel uitmaakt, is een internationale serviceorganisatie van vakvrouwen. Zij bundelen hun krachten voor met name de minder kansrijke vrouwen en kinderen over de hele wereld. De Soroptimisten ondersteunen lokale, nationale en internationale projecten. Dat doen ze door zelf de handen uit de mouwen te steken, hun netwerk in te zetten en/of door fondsen te werven. Er zijn wereldwijd 95.000 Soroptimisten verdeeld over 3100 Clubs in 130 landen. Voor meer informatie: www.soroptimist.nl

Foto: Soroptimisten Bergen op Zoom e.o.