Spelen op de klokken van de Peperbus voor ’t goede doel

INGEZONDEN MEDEDELING (bewerkt door de redactie)

BERGEN OP ZOOM – Een veiling met zeer bijzondere items is onlangs online gegaan. De veiling is onderdeel van de benefietactie “Het Slotakkoord”, waarvan de opbrengst ten goede komt aan Hospice De Markies in Bergen op Zoom.

Tot die bijzondere items hoort een workshop carillon spelen op de Peperbus. Ook kan geboden worden op fietsclinics van oud-topprof Henk Lubberding, een clinic dirigeren door Jasper de Waal en een workshop schilderen door Sjoerd van den Boom.

Kunst

Veel Bergse kunstenaars hebben een werk ingeleverd voor de benefietveiling. Daaronder Els van Egeraat, Liesbeth de Waal, Paul Versijp, Corrie Hagenaars, Don van Rooij en Kees Warmoeskerken. Bijzonder zijn de twee handgemaakte muzikale theaterjassen van Ward Warmoeskerken.

Diner in het Markiezenhof

Verder worden onder meer een diner + overnachting voor twee personen in een viersterren hotel geveild, de complete serie bronzen veldtekens, een muurschildering naar keuze en een diner voor twee met een markies ín het Markiezenhof. De veiling is online te vinden via www.veilinghetslotakkoord.nl.

Voor hospice De Markies

'Guus de Waal – Het Slotakkoord' is een benefietconcert om geld in te zamelen voor hospice De Markies én om het leven te vieren. Het programma omvat optredens van een ruim 70 man/vrouw sterk gelegenheidsharmonieorkest, samengesteld uit Bergse muzikanten. Het geheel onder leiding van dirigent Jasper de Waal en met muzikanten en solisten van nationale en internationale faam. Daaronder top-jazzpianist Jasper Soffers, vioolvirtuoos Jeroen de Groot en meestertrompettist Frank van der Poel. Het afwisselende concert wordt afgesloten door de Tilburgse brassband Dr. Brass, die inmiddels door het hele land faam heeft verworven met spetterend optredens.

Kaarten zijn te koop bij de volgende voorverkoopadressen:

Bergse Dumphal; Bakkerij Van Oers (Bergse Plaat); MCD Supermarkt; Rookshop De Schelde; VVV Brabantse Wal; Bakkerij Bogers (Halsteren) en hoofdkantoor tanteLouise.

Het benefietconcert is een initiatief van Guus jr., Jasper en Paul de Waal, zonen van de in 2016 overleden Bergse muzikant Guus de Waal. Zij waren tijdens de laatste dagen van hun vader diep getroffen door de zorg en de menselijkheid die hij in hospice De Markies mocht ontvangen. Ze besloten daarom wat terug te doen voor het hospice en de mensen die daar werken.