Stadlander spreekt aantijgingen tegen van BSD over gedupeerden Goudbaard

BERGEN OP ZOOM – De BSD heeft een brief geschreven aan het college van B en W, over de mensen die vorig jaar hun woning moesten verlaten na de aangestoken brand in het Goudbaard complex. Piet van den Kieboom beweert in het schrijven dat de oorspronkelijke bewoners niet terug zouden mogen. Volgens Stadlander is die aanname onjuist.

Het schrijven is gericht aan het college maar gaat over de wijze waarop Stadlander om zou gaan met de mensen die toen noodgedwongen hun woningen achter dienden te laten. Van den Kieboom schrijft: "Nog tijdens de brand werd door eigenaar Stadlander en de gemeente Bergen op Zoom beloofd dat bewoners die gebruik wilden maken van tijdelijke huisvesting elders, na renovatie van hun woning terug konden keren. Nu dat moment nadert, worden betrokken bewoners, zo is mijn fractie ter ore gekomen, geconfronteerd met een verplichting zich opnieuw in te schrijven voor een woning in het complex en dient men rekeningen te houden met een wachtlijst." Volgens de brief is het maar zeer de vraag dus of deze mensen hun oude stek terug krijgen. Hij wil van B en W weten hoe dat zit.

Verhaal is onjuist, aldus Stadlander

Bert Jansen, woordvoerder van Stadlander, weerlegt de beweringen van de BSD. Hij liet aan KijkopBergenopZoom.nl weten: "Stadlander heeft de bewoners van de rood en oranje gelabelde appartementen op basis van hun zoekprofiel (woonwensen) bemiddeld naar reguliere huisvesting. Op het moment dat de 28 appartementen na het voltooien van de herstelwerkzaamheden worden geadverteerd, zullen de voormalige bewoners als eerste worden benaderd om hun interesse te peilen of zij terug willen keren naar hun oorspronkelijke woning." Volgens de woningcorporatie is er dus niets aan de hand.

Van den Kieboom is verrast

Piet van den Kieboom kijkt aangenaam verrast op op van die reactie, meldde hij telefonisch. Er waren hem andere verhalen verteld door bewoners maar hij is blij dat het zo opgelost wordt. Waar het misverstand bij de betreffende huurders op berust, kon hij niet vertellen.