Start Silver Medal Tour bij Markiezenhof

INGEZONDEN MEDEDELING (bewerkt door de redactie)

BERGEN OP ZOOM – Jan Janssen, Marianne Vos, Keetie van Oosten-Hage, Jo de Roo, Thalita de Jong en nog veel meer wielerprominenten fietsen de Silver Medal Tour ter ere van Bergen op Zilver. Deze tocht is samengesteld door Tineke Fopma, wereldkampioen dames 1975 wegwedstrijd.

Bij de start zaterdag 30 september worden de wielrenners om 10:30 uur op de Grote Binnenplaats van het Markiezenhof gehuldigd om (dit keer) hun zilveren medaille. Spreker is sportcommentator Kees Maas.

Het publiek maakt de toppers uit de wielersport in Bergen op Zoom bij het Markiezenhof van heel dichtbij mee. Ze wonnen medailles WK, Olympische spelen en NK. Ook al zijn er goud-winnaars bij, dit keer worden ze geroemd om hun zilver. Dat heeft alles te maken met ‘Voorbij ijdelheid. Zes eeuwen zilver in en rond Bergen op Zoom’, een grote tentoonstelling waaraan Tineke Fopma zelf heeft meegewerkt. Ze heeft haar collega’s uit de topsport uitgenodigd om met haar door het zilvergebied naar Zevenbergen (en weer terug) te fietsen. Want uit Zevenbergen stamt de ringkraag, hét topstuk van de zilvertentoonstelling dat het Rijksmuseum aan het Markiezenhof in bruikleen gaf en dat door een Bergse zilversmid gemaakt is.

Dit keer hun zilver in het zonnetje

Jan Janssen, Marianne Vos, Keetie van Oosten-Hage, Heleen Hage, Thalita de Jong, Minie Brinkhoff, Herman Ponsteen en René Pijnen worden op zaterdag 30 september om 10:30 uur tijdens een feestelijk programma gehuldigd om hun zilver. Daarna komen ook de andere medaillewinnaars op het podium waaronder Jo de Roo, Harm Ottenbros, Jacques van Meer, Bart van Est, Gaby Minneboo en Gerard Koel. Ook mecanicien Geert Polak is van de partij en John van Ierland, schrijver van vele wielerboeken. Wielercommentator Kees Maas zal de hele ontvangst, huldiging en start van de Silver Medal Tour op zijn bekende wijze aan elkaar praten.

Om 11:00 uur starten de wielrenners met hun tour, vergezeld door de Cycling Ambassadeurs West-Brabant, motards en volgwagens waaronder dé TI-Raleigh ploegleiderswagen (van o.a. Peter Post), die nu in het bezit is van John van Ierland en die de chauffeur is tijdens de Silver Medal Tour. In het gemeentehuis van Zevenbergen wacht hen een speciale ontvangst waarna de ploeg weer terugfietst naar Bergen op Zoom voor een feestelijk onthaal en een rondleiding langs de vele zilverschatten.

Het programma start om 10:00 uur. De toegang tot de start en huldiging op de Grote Binnenplaats Markiezenhof is gratis, iedereen is welkom. Kijk voor actuele info op www.markiezenhof.nl/zilver.